Головна | Реєстрація | Вхід | RSS П`ятниця, 29.03.2024, 08:48

Ізяславський районний Будинок творчості дітей та юнацтва

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Листопад » 27 » Ізяславщина відзначила День Гідності та Свободи
Ізяславщина відзначила День Гідності та Свободи
16:35

У новітній історії українці двічі виходили на Майдан для захисту свого європейського вибору, гідності та свободи. Під час другого Майдану, чотири роки тому, розгорнулися події, які призвели до кардинальних змін в українському суспільстві. Всупереч і на противагу жорстокості та тотальному тиску правлячого режиму країна згуртувалася, а її громадяни вкотре довели, що шлях України – європейська цивілізація, і ми самі будемо вирішувати наше майбутнє.

Про це наголосив у своєму вітальному слові заступник голови районної державної адміністрації Володимир Левченко під час проведення культурно-просвітницького заходу «Народ мій є, народ мій завжди буде, ніхто не переможе мій народ!», присвячений Дню Гідності та Свободи, який відзначається в Україні щорічно 21 листопада. Захід відбувся у приміщенні Ізяславського районного будинку творчості дітей та юнацтва «Веселка».

Також Володимир Борисович сказав: «Сьогодні Україна з труднощами, але невпинно рухається шляхом реформування майже кожної суспільної та державної сфери. Співпраця України із західними партнерами, насамперед Європейським Союзом і НАТО, вийшла на якісно новий рівень. Угода про асоціацію з Європейським Союзом дає можливість поглиблювати торговельну, економічну, енергетичну інтеграцію з країнами – членами Європейського Союзу і водночас приводити національне законодавство у відповідність з європейським. Україна продовжує розширювати зону вільної торгівлі з іншими країнами Заходу, що збагачує національну економіку, активізує конкуренцію та заохочує вітчизняні підприємства відкривати нові ринки збуту. Співпраця з НАТО ще ніколи не була такою інтенсивною та плідною – в перспективі українська армія відповідатиме базовим стандартам Альянсу».

Звертаючись до учасників заходу, В.Левченко наголосив, що всупереч зовнішнім викликам – анексії Автономної Республіки Крим та бойовим діям на Донбасі, розв’язаними російсько-терористичними військовими формуваннями, – Україна, зазнавши ресурсних, економічних, промислових, інфраструктурних, а головне людських втрат, вистояла і переборола кризові явища.

«День Гідності та Свободи – свято особливе, бо за ним стоять місяці безпрецедентної мужності, жертовності і відваги наших громадян – чоловіків і жінок, людей похилого віку і молоді, людей різних політичних переконань і культурних уподобань, різних мов і віросповідань, які всьому світу продемонстрували рішучу протидію свавіллю, беззаконню, безкарності. Водночас це – свято пам’яті про подвиг новітніх українських героїв, свято нашої єдності, нашої непохитної волі! Разом ми змінимо Україну, адже ніщо не зламає людей, у чиїх серцях є місце для високих ідеалів Гідності та Свободи», - відзначила у своєму виступі секретар Ізяславської міської ради Наталія Попко.

Учасники святкового зібрання вшанували Хвилиною Мовчання пам'ять усіх, хто загинув за свободу, незалежність, територіальну цілісність України, за Свободу та Гідність українців в різні періоди її історичного розвитку.

З нагоди свята – Дня Гідності та Свободи – вихованці Ізяславського районного будинку творчості дітей та юнацтва «Веселка» і закладів освіти міста підготували тематичну святкову концертну програму.

За традицією Євромайдану захід завершився спільним виконанням Державного Гімну України.

Родзинкою святкового культурно-просвітницького заходу став імпровізований флеш-моб, під час якого кожен бажаючий отримав можливість написати на великому стенді у вестибюлі Будинку творчості що для нього означають поняття СВОБОДА та ГІДНІСТЬ. До флеш-мобу активно долучились фактично всі учасники зібрання: керівники району та міста, представники трудових колективів міста, педагоги та учні загальноосвітніх та позашкільних закладів міста, жителі Ізяслава різних віку та видів занять.

https://izadm.gov.ua/photo/news/zahid%20den%20gisnosti%20rda3%2021%2011.jpg

https://izadm.gov.ua/photo/news/zahid%20den%20gisnosti%20rda4%2021%2011.jpg

https://izadm.gov.ua/photo/news/zahid%20den%20gisnosti%20rda5%2021%2011.jpg

Заступник голови райдержадміністрації Володимир Левченко, секретар Ізяславської міської ради Наталія Попко, заступник Ізяславського міського голови Віталій Андрійчук поклали квіти до могили учасника Революції Гідності Олега Верболюка (кладовище міста Ізяслав) та до пам’ятної дошки загиблим у ході проведення АТО, уродженцям Ізяславського району (місто Ізяслав, вулиця Шевченка, 10А).

Також відбулось покладання квітів до меморіальних дошок загиблим в АТО: Миколі Микитюку, Василю Кобернюку, Олександру Кушніруку в місті Ізяслав; Володимиру Чепелюку, Олександру Мамлаю в селі М’якоти; Олегу Довгому в селі Щурівці; Ігорю Хом'яку в селі Плужне.

Заходи з відзначення Дня Гідності та Свободи відбулися у загальноосвітніх закладах та у закладах культури Ізяславського району. В них взяли участь: керівники органів місцевого самоврядування, депутати місцевих рад, громадські активісти, учнівська молодь, жителі сіл району.

ФОТОКОЛАЖ

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату райдержадміністрації

Переглядів: 544 | Додав: John | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024